6e etappe naar Valzone

imageVandaag ietsje eerder vertrokken, we hadden een tocht van 70 kilometer voor de boeg. Goed veel water mee, want het zou warm worden. De eerste 10 kilometer, veel klimmen. Niet zwaar, maar wel lang! Dat was het echter allemaal waard, want het tweede deel zou echt fantastisch zijn.

Voordat het echter zover was, vonden we Kiet in Pontebbe, aan een heerlijk gekoelde versnapering en eensgezind als wij zijn, deden we daar vrolijk aan mee. Waarschijnlijk had de temperatuur (29 graden) daar ook wel iets mee te maken.

Nog even water bijgevuld en weer op pad. Eerst nog even wat lastige klimmetjes, waarbij ik al klimmend een verkeerde afslag nam en Peter het wel grappig vond om mij pas na een meter of 60 terug te roepen! Ik ging net zo lekker ?

Een klein stukje verder begon het mooiste deel van de tocht, een oude spoorweg omgetoverd tot een perfect fietspad, dwars door de Italiaanse Alpen. Echt fantastisch, over bruggetjes, door pikdonkere en heerlijk koele tunnels, langs watervallen en over ijsblauwe riviertjes! Mooie fotomomenten en zelfs een oud station, omgebouwd om dorstige fietsers van het nodige vocht te voorzien. In het boek, waarin je als fietser een stukje kunt schrijven, vonden we de boodschap die Peter vorig jaar had achtergelaten en hebben we ook nu weer wat tekst geschreven.

Na dit mooie stuk fietsen, volgde een heel eind langs een stuk weg, waar de auto’s je met 100 km per uur inhalen, dat was minder! Ook de warmte werd met meer dan 30 graden nu best vervelend. Het kwam dan ook als geroepen dat Kiet ons opwachte en ons richting een wegrestaurant dirigeerde! Naast verkoeling konden we hier ook de koolhydraten aanvullen, alvorens we aan het laatste deel van de tocht begonnen.

Behoorlijk oververhit bereikten we hotel Willy, waar Kiet al was ingecheckt. Even gedoucht, met de hand een was gedraaid, aangezien het lekker snel kon drogen, en toen op pad voor wederom een hapje en een drankje. Dit vonden we midden in het oude centrum van Venzone, maar niet voordat we daar een drankje hadden gedronken met een Nederlandse moeder en zoon die we daarvoor al vaker waren tegen gekomen. Beiden bedankt, het was gezellig en wellicht weer tot later op de route!

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage