3e en 4e etappe naar Villach

image

Vandaag zijn we om kwart voor 10 vertrokken om de trein te halen. Het was nog 6 km fietsen tot aan Bokstein, waar je de trein moet nemen om verder te komen. Het was perfect getimed, we zouden precies op tijd aan komen om nog mee te kunnen, de fietsers waren er… en gelukkig kwam Kiet ook nog net op tijd aan, volgende keer weer de TomTom gebruiken.

Eenmaal uit de trein, volgde een geweldige afdaling van 8 km lang! We hebben behoorlijk in de remmen geknepen en dat was te ruiken. Daarna ging de tocht verder, waarbij ook Kiet (te) snel naar het volgende ontmoetingspunt reed. Helaas werd hij opgemerkt door oom agent, die het er niet bij liet zitten en een bon uitschreef van 35 euro cash. Maar Kiet zou Kiet niet zijn als hij niet zou proberen om hier onderuit te komen. Terwijl hij een 50 euro biljet wegmoffelde, liet hij aan de agent zien dat hij maar 20 euro had. Hier nam oom agent genoegen mee, want zo vertelde hij Kiet, “Het laagste bedrag voor een dergelijke boete is 20 euro.”

Rond een uur of twee hebben we lekker gelunched met z’n drieën en daarna doorgefietst naar Spittal. Hier bleek dat we genoeg tijd en energie hadden om er nog een etappe aan te plakken. Het was lekker weer en we konden goed doorfietsen en om ongeveer half zes, na 90 km kwamen we aan in Villach. Kiet had op het laatste moment weer een geweldig hotel geregeld (met een ontbijt voor weinig…:-) en dus lekker gedoucht, gegeten en gewandeld en zo weer klaar voor de volgende dag!

imageimageimageimageimageimageimageimageimage